Skip to content

Best of the best

14:00-15:30

Bollærne

990,-

Best of the best

Det er nå en gang slik at alle festivaler bør ha én smaking som definerer hva som er bra whisky - der hvor alle de sinnsyke whiskyene blir presentert av en engasjert geek som dykker dypt i materien. I år kan Professor Whisky fortelle at vi vil få smake den tredje beste whiskyen som Prof. Whisky noensinne har smakt - den er en whisky i gammel "Old Highland-style» og kommer fra byen Banff - hvor det eneste destilleriet som har brent fire ganger ligger (mulighet for en røverhistorie eller to om det destilleriet er tilstede!). Professor whisky går også utenfor Skottland og har «skutt» en fugleinspirert Pure Pot Still-whiskey i absolutt verdensklasse som har blitt kåret til "beste irske whisky" av en hårete engelsk whiskyjournalist ved navn Jim Murray. I tillegg skal vi innom Islay og smake på whiskyen som ble et vendepunkt for det østligste av destilleriene på sørkysten av Islay - det var den tapningen som fortalte at destilleret var «nesten fremme».  Vi vil også til Northern Highland og smake på en whisky som ble destillert rett over veien for det sagnomsuste Brora-destilleriet (R.I.P) og tappet eksklusivt for "Friends of the Classic Malts».  I tillegg til disse fire whiskyene vil det tilkomme et par overraskelser som vil være særegne og verdige deltagere i Best-of-the-Best smakingen.

Lær å smake whisky!

15:30-17:00

Møterom

Lær å smale whisky!

Grunnleggende kunnskap om whisky presentert på en spennende måte sammen med et bredt utvalg smaksprøver av kvalitetswhisky. Etter dette kurset vet du det du trenger å vite! Med Kirsti Knotten fra Vinmonopolet

Nordisk whisky

18:30-19:00

Møterom

490,-

Nordisk whisky

Thomas Øhrbom er en av Norges største whiskybloggere og har en flott evne til å formidle dette til andre. I denne klassen skal vi fordype oss ned i noe av det beste som produseres av whisky i Norden i dag.

Årets øl-klasse med Haadbryggeriet

18:30-19:30

Møterom

200,-

Årets øl-klasse med Haadbryggeriet

Haandbryggeriet fra Drammen har etablert seg som et av Norges beste mikrobryggerier.Her får vi smake på et utvalg av sesongens øl satt sammen av en ekte ølbrygger.

Geisha talk - The Ladies way

15:00-16:00

Møterom

490,-

Geisha talk - The Ladies way

I år skal The Ladies' Share utforske Asia! Damene tar deltakerne med på en reise gjennom Asia med to whiskyer fra Japan, to fra India og to fra Taiwan. Her får dere muligheten til å oppleve en del av whiskyverden som mange fortsatt har til gode å utforske.

Limited editions of aged Regional Malts

13:30-14:30

Bollærne

380,-

Fra Scotland kommer Jan Beckers, Global Malt Ambassador hos Douglas Laing & Co. Han vil presentere 5 meget spennende whiskies fra deres serier: «Limited editions of aged Regional Malts»,  «Old Particular» og «Provenance. Dette blir en masterclass for deg med ønske om å smake noe særegent og sjeldent med dertil hørende foredrag av en av Scotlands topper i whiskyverdenen.

Professor Whisky forteller om gamle og (nesten) glemte vikingwhiskyer fra Orknøyene

16:30-18:00

Møterom

700,-

Professor Whisky forteller om gamle og (nesten) glemte vikingwhiskyer fra Orknøyene

Vi kan like så godt innrømme at vikingene nok ikke drakk whisky - og om de gjorde det var det nok som et resultat av et raid på munkeklostre som hadde lært å destillere kornøl (hvorvidt munkene brukte spriten til medisinske formål eller til til andre formal vites ikke).  Men, det vi garantert vet er at det kommet mange fantastiske whiskyer med vikingnavn og/eller tilknytning til steder hvor vikingene sto sterkt. I denne smakingen vil Professor Whisky presentere sjeldne, dyre og glemte whiskyer som i det minste i navnet kan knyttes til Vikingene. I denne smakingen vil det presenteres en whisky som i mange år ble kåret til «verdens beste sprit», det vil presenteres en ny whisky laget for Valkyriene. Kronen på verket er at vi skal smake de tre første whiskyene i tapningsserien tilegnet «Earl Magnus» som er det engelske navnet på Magnus Orknøyjarl som senere ble Helgenerklært av paven i Roma. Denne tapningsserien er meget vanskelig å få tak på da den ble laget i meget få flasker og gikk ut av produksjon i 2012. Det hører med sjeldenhetene at alle de tre første tapningene er å finne på en og samme smaking. Whiskyen vi skal smake har fått henholdsvis 90+, 89, 90 og 90 poeng av den bebartede whiskyguruen Serge Valentin. Kort sagt kommer vi til å få en meget fin smaking av det nærmeste man kommer til Vikingwhisky.

Norsk whiskyforbund presenterer egne tapninge

18:00-19:00

Møterom

435,-

Norsk whiskyforbund presenterer egne tapninge

Norsk Whiskyforbund presenterer egne tapninger og andre Private Casks. Det blir en smak av hva forbundet har fått frem av egne private casks så langt. I tillegg så har vi har plukket 2 spennende tapninger fra andre private casks som blir presentert. Masterclassen avholdes av medlemmer av NWF’s styre.  Velkommen til en spennende reise med private tapninger.

Fatets betydning for whisky

17:30-19:00

Møterom

275,-

Fatets betydning for whisky

Ivan Abrahamsen er Master Blender hos Arcus, og er ansvarlig for innholdet i Arcus sine brennevinsprodukter. Han er utdannet Master of Food Science og har jobbet med utvikling av brennevin siden 2005. I 2010 destillerte Arcus Gjoleid whisky for første gang. Ivan har med ulike fatprøver av whisky lagt på eik fra forskjellige land og du vil få høre om hvilken innvirkning eika og toastingen har for utviklingen av smaken i whisky. Vertikalsmaking som viser forskjellene.

Daracha presenter Duncan Taylor

16:00-17:00

Møterom

490,-

Daracha presenter Duncan Taylor

Dunan Taylor har spesialisert seg å kjøpe egne fat fra mange destillerier rundt omkring i Skottland. De produserer prisvinnende blends og har en egne Single Malts og Single Grains fra deres beste fat. The Octave-collection er lagret på småfat for å få frem karakteren til mange eldre whiskies. Med Fergus Simpson

Scroll To Top